Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Szczególnie polecam w upały, super chłodzi.
Najprostszy sposób na wykorzystanie warzyw pozostałych bo ugotowaniu wywaru w...
Odsłon: 73
Pyszne naleśniki na obiad, kolacje lub spotkanie rodzinne.
Odsłon: 2281
Polecam na spotkanie z rodziną, przyjaciółmi.
Odsłon: 273
Naleśniki są elastyczne i nie pękają przy zwijaniu.
Odsłon: 1630
Najprostszy sposób na wykorzystanie warzyw pozostałych bo ugotowaniu wywaru w...
Odsłon: 73
Pyszne naleśniki na obiad, kolacje lub spotkanie rodzinne.
Odsłon: 2281
Polecam na spotkanie z rodziną, przyjaciółmi.
Odsłon: 273
Naleśniki są elastyczne i nie pękają przy zwijaniu.
Odsłon: 1630
Składniki
Kremówkę ubijamy na sztywno, pod koniec ubijania dodajemy cukier puder, krótko ubijając. Stopniowo dodajemy serek cały czas miksując. Żelatynę rozpuszczamy w niewielkiej ilości gorącej wody, lekko studzimy, następnie wlewamy do masy serowej miksując na najwyższych obrotach. Herbatniki miksujemy blenderem lub wkładamy do woreczka foliowego i kruszymy wałkiem do ciasta. Następnie dodajemy 2 łyżki masła i łączymy, az herbatniki będą wilgotne i stworzą dosyć zwięzłą całość. Truskawki kroimy na plasterki ok. pół cm. Do formy na muffinki wkładamy papilotki do pieczenia i dodajemy łyżkę pokruszonych herbatników. Dociskamy dosyć mocno, aby ciastka stworzyły zwarty spód. Do każdej foremki wlewamy po łyżce masy serowej i dodajemy plasterek truskawki, następnie przykrywamy kolejna łyżką masy. Na wierz sernika wykładamy trzy plasterki truskawek. Całość Wkładamy do lodówki do stężenia (na wierzch można również wylać galaretkę ).