Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Miało być słońce, ale gdy rozwinęłam ciasto francuskie, okazało się , że jakieś takie małe jest. Wystarczyło zatem na słoneczko o średnicy ok. 20 cm. Dla naszej 6-osobowej rodziny było akurat.
Zawsze się darzy. Tak mówi moja ciocia. I to prawda. Zawsze się udaje.
Odsłon: 1770
Moja kanapka BSP (Boczek, Sałata, Pomidor) jest odpowiednikiem angielskiej po...
Odsłon: 261
Panna cotta to przepyszny deser znany kuchni włoskiej. W dosłownym tłumaczeni...
Odsłon: 265
Zawsze się darzy. Tak mówi moja ciocia. I to prawda. Zawsze się udaje.
Odsłon: 1770
Moja kanapka BSP (Boczek, Sałata, Pomidor) jest odpowiednikiem angielskiej po...
Odsłon: 261
Panna cotta to przepyszny deser znany kuchni włoskiej. W dosłownym tłumaczeni...
Odsłon: 265
Składniki
Z ciasta francuskiego wyciąć (np. pokrywką od garnka) dwa koła.
Jedno koło posmarować nutellą i rozłożyć migdały.
Przykryć drugim kołem, lekko docisnąć. Na środku zaznaczyć kółko (szklanką) i ostrym nożem powycinać promienie. Każdy promień skręcić dwa razy.
Posmarować jajkiem i ozdobić migdałami.
Piekarnik nagrzać do 200 stopni. Piec ok. 15 minut. Smacznego :)