Do góry

Przekąski Przepis na:

Mini szaszłyki.

Mini szaszłyki.

Autor:

Przepisów i artykułów: 135 Ocena: 1691

Dodano:

Odsłon: 407

Pyszne szaszłyczki z drobiowych filetów.

Składniki

  • 1 podwójna pierś z kurczaka
  • 250 g sera gouda lub edamski ( w kawałku)
  • przyprawa do szaszłyków
  • 1 jajko
  • bułka tarta
  • olej do smażenia
3-4 os. 30 min łatwe tanie

Przygotowanie

  1. Mięso pokroić na kwadraciki 2x2 cm,. posypać przyprawą.

  2. Ser żółty pokroić na kwadraciki 2x2 cm.

  3. Na patyczki do szaszłyków nadziewać w kolejności : ser, mięso, ser itd.

  4. Jajko roztrzepać i panierować : jajko, bułka tarta, jajko, bułka tarta ( dokładnie panierować, aby nie wyciekł ser w czasie smażenia).

  5. Smażyć w głębokim oleju na złoty kolor. Podawać na gorąco z surówką i frytkami.
    Życzę smacznego :)

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń