Do góry

Przekąski Przepis na:

Mini szaszłyki z wątróbek drobiowych

Mini szaszłyki z wątróbek drobiowych

Autor: bryssska

Przepisów i artykułów: 221 Ocena: 5320

Dodano: 14.04.2018

Odsłon: 431

Szybka i przepyszna przekąska na grill

Składniki

  • 50 dag wątróbki drobiowej
  • 30 dag wędzonego boczku
  • 25 dag małych zamkniętych pieczarek
  • sól i pieprz
  • wykałaczki
3-4 os. 15 min łatwe tanie

Przygotowanie

  1. Z wątróbki usuwamy żyłki, dzielimy na równej wielkości kawałki. Boczek kroimy w bardzo cienkie plasterki. Pieczarki dokładnie płuczemy pod bieżącą wodą.

  2. Porcje wątróbki owijamy w plasterki boczku

  3. Nadziewamy na wykałaczkę, a na końcach wykałaczki wbijamy przekrojoną na pół pieczarkę.

  4. Gotowe szaszłyki posypujemy z każdej strony solą i pieprzem i układamy na rożnie.

  5. Pieczemy przez około 10 minut z każdej strony na średnim żarze. Podajemy gdy boczek i pieczarki lekko się zrumienią. Smacznego !!!

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (29)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń