Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Minibabeczki z makrelą"
Dzisiaj krupnik przygotowany na wywarze z gotowania golonki. Krupnik prosty w...
Odsłon: 141
Polecam.
Odsłon: 224
Bardzo smaczna, soczysta wędlinka uwędzona metodą garnkową, w garnku.
Odsłon: 63
...ale pyszny.
Odsłon: 146
Dzisiaj krupnik przygotowany na wywarze z gotowania golonki. Krupnik prosty w...
Odsłon: 141
Polecam.
Odsłon: 224
Bardzo smaczna, soczysta wędlinka uwędzona metodą garnkową, w garnku.
Odsłon: 63
...ale pyszny.
Odsłon: 146
Składniki
Posiekaj 15 dag masła z mąką, szczyptą soli i 4 łyżki lodowatej wody. Szybko zagnieć kruche ciasto, schłodź w lodówce, rozwałkuj. Ciastem wylep foremki na babeczki. Piecz 20 min w 180 st.
Z makreli usuń ości, zmiksuj lub utrzyj z re sztą masła na pastę, dopraw solą i pieprzem. Przełóż do rękawa cukierniczego. Napełnij zimne korpusy babeczek. Dekoruj oliwkami, cytryną i koperkiem.
20 porcji, czas ok. 40 min; porcja – 140 kcal, cena 70 grŹródło: Świat kobiety