Do góry

Desery Przepis na:

Miniciasteczka na patyku z cukierkami

Miniciasteczka na patyku z cukierkami

Autor:

Przepisów i artykułów: 36 Ocena: 210

Dodano:

Odsłon: 93

Małe, urocze ciasteczka ucieszą każdego.

Składniki

  • - 2/3 szklanki mąki tortowej
  • - 0,5 szklanki cukru
  • - 1 łyżeczka proszku do pieczenia
  • - szczypta soli
  • - 1 łyżka śmietany 12 %
  • - 1 jajko
  • - 4 dag margaryny Kasi
  • - 1/3 szklanki mleka
  • - 1 łyżka kakao
  • Dodatkowo:
  • - 10 dag białej czekolady
  • - cukierki lentilki (białe, różowe, czerwone)
5-6 os. > 60 min łatwe tanie

Przygotowanie

  1. 1. Najpierw margarynę ucieramy z suchymi składnikami, czyli z mąką, cukrem, kakao, proszkiem do pieczenia oraz z solą.
    2. Z kolei pozostałe mokre składniki łączymy w osobnej misce.
    3. Połączone składniki wlewamy do tych utartych i ucieramy ciasto. Powinno być ono lejące.
    4. Nagrzewamy urządzenie do pieczenia cake pops.
    5. Porcję ciasta wlewamy do urządzenia i pieczemy przez czas, który jest podany w instrukcji. Wszystko będzie zależeć od tego jakie masz urządzenie. W moim przypadku piekłam przez około 3 minuty.
    6. Ciasteczka wyjmujemy, a następnie je studzimy.
    7. Czekoladę rozpuszczamy w kąpieli wodnej.
    8. Ciasteczka nabijamy na patyczki i zanurzamy w czekoladzie. Odstawiamy do lekkiego zastygnięcia. Cukierki kruszymy i posypujemy nimi ciasteczka. Odstawiamy do zastygnięcia.
    9. Smacznego!

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń