Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Minifrittaty z brokułami"
Najprostszy sposób na wykorzystanie warzyw pozostałych bo ugotowaniu wywaru w...
Odsłon: 78
Pyszne naleśniki na obiad, kolacje lub spotkanie rodzinne.
Odsłon: 2285
Polecam na spotkanie z rodziną, przyjaciółmi.
Odsłon: 274
Naleśniki są elastyczne i nie pękają przy zwijaniu.
Odsłon: 1632
Najprostszy sposób na wykorzystanie warzyw pozostałych bo ugotowaniu wywaru w...
Odsłon: 78
Pyszne naleśniki na obiad, kolacje lub spotkanie rodzinne.
Odsłon: 2285
Polecam na spotkanie z rodziną, przyjaciółmi.
Odsłon: 274
Naleśniki są elastyczne i nie pękają przy zwijaniu.
Odsłon: 1632
Składniki
Rozgrzej piekarnik do temperatury 190 st. C. Podziel brokuł na bardzo małe różyczki, wrzuć je do garnka z gotującą się osoloną wodą i blanszuj przez 3 minuty. Odcedź i przelej zimną wodą.
Roztrzep jajka widelcem. Dodaj do nich sól i pieprz. Wysmaruj silikonowe foremki na muffinki masłem.
Na dnie każdej połóż różyczkę brokułu, oprósz odrobiną startego żółtego sera, zalej masą jajeczną. Pamiętaj, by nie wypełnić foremek do końca, bo frittaty lekko urosną. Na wierzch dodaj jeszcze odrobinę sera.
Zapiekaj frittaty 15 minut, sprawdzając, by zbyt mocno się nie zarumieniły. Udekoruj listkami pietruszki.
<strong>Czas przygotowania: ok. 30 minut, dla 4-6 osób</strong>Źródło: Olivia