Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Minimuffinki z michałkami"
Delikatne mięso z królika, wzbogacone smakiem śmietanowego sosu. Pyszna danie...
Odsłon: 31
To pożywny i aromatyczny gulasz z papryką i pieczarkami. Nie może się nie uda...
Odsłon: 45
To tradycyjny polski sernik pieczony, składający się z masy serowej oraz dwóc...
Odsłon: 79
Prosty sernik do popołudniowej kawy , przygotowany na spodzie z biszkoptów po...
Odsłon: 10516
Kulki orzechowe, które przyrządza się błyskawicznie. W smaku przypominają Fer...
Odsłon: 103
Delikatne mięso z królika, wzbogacone smakiem śmietanowego sosu. Pyszna danie...
Odsłon: 31
To pożywny i aromatyczny gulasz z papryką i pieczarkami. Nie może się nie uda...
Odsłon: 45
To tradycyjny polski sernik pieczony, składający się z masy serowej oraz dwóc...
Odsłon: 79
Prosty sernik do popołudniowej kawy , przygotowany na spodzie z biszkoptów po...
Odsłon: 10516
Kulki orzechowe, które przyrządza się błyskawicznie. W smaku przypominają Fer...
Odsłon: 103
Składniki
Margarynę rozpuszczam, dodaję wodę, cukier, kakao i połamaną czekoladę. Gotuję na małym ogniu ok. 3 min i odstawiam do wystudzenia. Mieszam z żółtkami. Dodaję przesianą mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia i ucieram mikserem, aż powstaną pęcherzyki powietrza. Białka ubijam na pianę, lekko mieszam z ciastem. Napełniam masą papierowe foremki do 3/4 wysokości i piekę w 180°C ok. 15 min lub do suchego patyczka.
Podgrzewam śmietanę z michałkami, rozpuszczam (nie gotuję), odstawiam do wystudzenia (np. do lodówki na całą noc). Ubijam i łączę z utartym serkiem, schładzam. Za pomocą rękawa cukierniczego ozdabiam muffiny.Źródło: Kobieta i życie