Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Minipizze pikantne z mięsem mielonym"
Szybka i smaczna
Odsłon: 11140
Chciałam podzielić się z Wami moim przepisem na pyszny farsz mięsny z pieczar...
Odsłon: 123
Filet z kurczaka z ryżem i warzywami do klasyczne dania, które łączy w sobie...
Odsłon: 2668
Spód tych kostek wykonuje się z delikatnego ciasta, które rozpływa się w usta...
Odsłon: 170
Szybka i smaczna
Odsłon: 11140
Chciałam podzielić się z Wami moim przepisem na pyszny farsz mięsny z pieczar...
Odsłon: 123
Filet z kurczaka z ryżem i warzywami do klasyczne dania, które łączy w sobie...
Odsłon: 2668
Spód tych kostek wykonuje się z delikatnego ciasta, które rozpływa się w usta...
Odsłon: 170
Składniki
na ciasto wymieszaj, zagnieć. Włóż do miski, przykryj ściereczką, odstaw na godzinę. Wyrośnięte ciasto ponownie zagnieć, uformuj rulon, pokrój nożem na porcje. Rozwałkuj na małe placki i połóż na blasze wyłożonej papierem do pieczenia.
Mięso mielone smaż z przyprawami 20 minut, mieszając. Pomidory sparz, zdejmij skórkę i przetrzyj przez sito. Chili, cebulę i czosnek zmiksuj w blenderze. Dodaj do pomidorów i przypraw solą, pieprzem, cukrem i oregano.
Posmaruj sosem wszystkie blaty, posyp mięsem mielonym, startym serem, posiekaną w paski cebulą i przyprawami. Piecz około 15 minut w maksymalnej temperaturze piekarnika. Pod koniec pieczenia możesz posypać pizzę świeżymi listkami bazylii.
Czas: około 2 godziny.
Pizzę posyp serem pod koniec pieczenia. Sos do pizzy powinien być gęsty, by ciasto nim nie nasiąkało. Pizzę piecz na niższych półkach w piekarniku, by ciasto się zapiekło, a góra nie spaliła. Do pieczenia pizzy możesz użyć specjalnego kamienia.Źródło: Dobry Tydzień