Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Miniserniczki z jabłkami"
Nigdy wcześniej nie łączyłam truskawek z pomarańczą, ale pierwszy raz okazał...
Odsłon: 42
To prosty i smaczny, a przede wszystkim lżejszy i zdrowszy, przepis na odmien...
Odsłon: 57
Idealne danie na majówkę!
Odsłon: 27
Propozycja z twarogiem na śniadanie, bardzo smaczna i zdrowa. Zapraszam
Odsłon: 99
Nigdy wcześniej nie łączyłam truskawek z pomarańczą, ale pierwszy raz okazał...
Odsłon: 42
To prosty i smaczny, a przede wszystkim lżejszy i zdrowszy, przepis na odmien...
Odsłon: 57
Idealne danie na majówkę!
Odsłon: 27
Propozycja z twarogiem na śniadanie, bardzo smaczna i zdrowa. Zapraszam
Odsłon: 99
Składniki
Jabłka obierz i pokrój w niezbyt dużą kostkę. Na patelni rozgrzej masło, wrzuć kawałki jabłek. Mieszając smaż ok. 2 minuty na średnim ogniu. Dodaj cukier oraz cynamon i wciąż mieszając smaż jeszcze ok. 3 minuty, aż jabłka zaczną nabierać złotego koloru. Przestudź.
Rodzynki zalej wrzącą wodą. Po 10 minutach odcedź. Do miski wbij jajka, dodaj cukier puder oraz cukier wanilinowy, zmiksuj. Następnie, wciąż miksując, stopniowo dodawaj twaróg. Na koniec dodaj rodzynki oraz mąkę ziemniaczaną lub proszek budyniowy, wymieszaj.
Masło włóż do rondelka, roztop a potem przestudź. Ciastka rozdrobnij malakserem lub wałkiem na drobny pył. Dodaj do nich masło, wymieszaj na jednolitą masę. Wylep nią dna i boki foremek. Wlej masę serową, na wierzchu ułóż skarmelizowane jabłka.
Piecz w temperaturze 160°C przez 35-40 min. Gdy serniczki wystygną, wstaw je do lodówki na kilka godzin..
80 minut. Sztuka: 350 kilokalorii.Źródło: Świat i Ludzie