Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Minitorcik bez pieczenia"
Zupa, którą przygotowałam, w krajach anglosaskich nazywa się chowder. Chowder...
Odsłon: 24
Szybko, prosto, smacznie
Odsłon: 84
Na piknik nie musi być zaraz cała blacha ciasta. Mogą być takie ciasteczka....
Odsłon: 176
Czasami przychodzi pora na i takie smaki.
Odsłon: 201
Zupa, którą przygotowałam, w krajach anglosaskich nazywa się chowder. Chowder...
Odsłon: 24
Szybko, prosto, smacznie
Odsłon: 84
Na piknik nie musi być zaraz cała blacha ciasta. Mogą być takie ciasteczka....
Odsłon: 176
Czasami przychodzi pora na i takie smaki.
Odsłon: 201
Składniki
Cytrynową galaretkę rozpuść w 1 i 1/3 szklanki wody. Wlej do miski, schłodź.
W szklance mleka ugotuj kaszę mannę, zmiksuj z mleczkiem kokosowym i cukrem waniliowym.
Zagotuj resztę mleka, rozpuść w nim żelatynę, zmiksuj z kaszą. Wylej na galaretkę cytrynową.
Kompot i pół szklanki wody zagotuj. Budyń rozrób z połową szklanki wody, ugotuj na kompocie.
Wsyp wiśniową galaretkę. Wylej na ciasto, ułóż herbatniki, schłodź, odwróć.
<strong>Czas przygotowania 40 min., ilość porcji 10, cena za porcję 0,80 zł.
Przepis przysłała Agnie szka Błaut z Jeżówki.</strong>Źródło: Chwila dla Ciebie