Do góry

Przekąski Przepis na:

Mintaj cytrynowy w płatkach migdałowych na makaronie

Mintaj cytrynowy w płatkach migdałowych na makaronie

Autor:

Przepisów i artykułów: 2249 Ocena: 13786

Dodano:

Odsłon: 514

Ryba w innej odsłonie, polecam ten przepis.

Składniki

  • Makaron gruby pełnoziarnisty 1 opakowanie
  • Mintaj 35 dag
  • Cytryna 1 szt.
  • Olej 2 łyżki
  • Sól i pieprz do smaku
  • masło 5 łyżek
  • świeże zioła
  • płatki migdałowe 5 dag
3-4 os. 30 min łatwe przystępne

Przygotowanie

  1. Wykonanie:
    Makaron ugotować w osolonej wodzie według opisu na opakowaniu. Rybę pokroić w kostkę, oprószyć przyprawami i usmażyć na oleju. Rybę wyjąć z patelni i na tym samym oleju przysmażyć plasterki cytryny, dołożyć masło, wsypać migdały i smażyć jeszcze przez 2 minuty. Polać przygotowany makaron, ułożyć na górę rybę, plasterki cytryny ozdobić ziołami, i podawać.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń