Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
...ale pyszny.
Odsłon: 708
Zdecydowanie jeden z najlepszych przepisów chleba jaki udało mi się upiec. Pi...
Odsłon: 80
Polecam.
Odsłon: 625
Dzisiaj krupnik przygotowany na wywarze z gotowania golonki. Krupnik prosty w...
Odsłon: 363
Mocno chrupiący chleb z wierzchu i wilgotny w środku, prosty, bez użycia wiel...
Odsłon: 162
Przepyszny i lekki sernik rabarbarowy z serków homogenizowanych, który przygo...
Odsłon: 5134
...ale pyszny.
Odsłon: 708
Zdecydowanie jeden z najlepszych przepisów chleba jaki udało mi się upiec. Pi...
Odsłon: 80
Polecam.
Odsłon: 625
Dzisiaj krupnik przygotowany na wywarze z gotowania golonki. Krupnik prosty w...
Odsłon: 363
Mocno chrupiący chleb z wierzchu i wilgotny w środku, prosty, bez użycia wiel...
Odsłon: 162
Przepyszny i lekki sernik rabarbarowy z serków homogenizowanych, który przygo...
Odsłon: 5134
Składniki
Udekorujmy rybę cząstkami cytryny i koperkiem.
Cebulę i czosnek drobno siekamy. Na patelni rozgrzewamy łyżkę oliwy, wrzucamy cebulę z czosnkiem, podsmażamy. Wsypujemy ryż, całość chwilę smażymy. Dodajemy skórkę startą z jednej cytryny, mieszamy.
Ryż zalewamy bulionem, prószymy solą i pieprzem. Przykrywamy pokrywką, doprowadzamy do wrzenia. Następnie obniżamy temperaturę i na wolnym ogniu dusimy 10-12 minut. Cukinię i pomidory kroimy na kawałki, a oliwki na połowy. Mieszamy z ryżem i dusimy jeszcze 10 minut.
Oczyszczone filety rybne dzielimy na mniejsze kawałki i układamy na masie ryżowej. Ponownie przykrywamy i dusimy jeszcze 15 minut, aż ryż wchłonie cały płyn.
Pozostałą oliwę, sok z cytryny, sól, pieprz i drobno posiekaną pietruszkę mieszamy. Sosem polewamy gorące risotto.
<strong>Czas przygotowania 50 minut. Cena jednej porcji około 6,50 zł</strong>
Wartość odżywcza jednej porcji 340 kcal Białko 7 g/ Tłuszcz 12 g/Węglowodany 67,4 gŹródło: Rewia