Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pomysł na tę zupę to wynik sporej ilości mięsa i kości pozostałych z pieczone...
Odsłon: 186
Polecam.
Odsłon: 877
Świetny i prosty przepis na rogaliki. Robi się je błyskawicznie, praktycznie...
Odsłon: 180
Dzisiaj łazanki , zapewne wszyscy znacie. Można przygotować z kapusty kiszone...
Odsłon: 9288
Pomysł na tę zupę to wynik sporej ilości mięsa i kości pozostałych z pieczone...
Odsłon: 186
Polecam.
Odsłon: 877
Świetny i prosty przepis na rogaliki. Robi się je błyskawicznie, praktycznie...
Odsłon: 180
Dzisiaj łazanki , zapewne wszyscy znacie. Można przygotować z kapusty kiszone...
Odsłon: 9288
Składniki
ziemniaki i marchewkę obieramy i kroimy w plastry grubości 0,5 cm., brokuła rozdzielamy na pojedyncze różyczki a fasolkę szparagową po odcięciu zbędnych ogonków przecinamy na połówki. Następnie w/w produkty wrzucamy do garnka z gotującą się wodą z solą oraz dwoma łyżkami cukru-gotujemy na pół twardo.
rybkę kroimy po skosie na kawałki szerokości 4cm. przyprawiamy solą i pieprzem obtaczamy w mące i obsmażamy na złoty kolor na oleju. Włączamy sobie piekarniczek na temp. 180-200st.
w wysmarowanym olejem naczyniu żaroodpornym układamy na przemian warzywa i rybkę posypując koperkiem.
na patelni pozostałej z rybek podgrzewamy śmietanę wraz z rozdrobnionym serem "lazur" aż do momentu rozpuszczenia się sera.
przełożone do naczynia żaroodpornego warzywa i rybkę zalewamy sosem z patelni i zapiekamy w piekarniku ok.20min.
na sam koniec pozostaje nam smaczne pałaszowanie zdrowego i sycącego obiadku:)))