Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Mintaj pod ziołową skorupką"
Kulki orzechowe, które przyrządza się błyskawicznie. W smaku przypominają Fer...
Odsłon: 87
Przepyszny i lekki sernik rabarbarowy z serków homogenizowanych, który przygo...
Odsłon: 192
Pyszne i proste w przygotowaniu ciasto drożdżowe z rabarbarem i kruszonką naj...
Odsłon: 7984
Kulki orzechowe, które przyrządza się błyskawicznie. W smaku przypominają Fer...
Odsłon: 87
Przepyszny i lekki sernik rabarbarowy z serków homogenizowanych, który przygo...
Odsłon: 192
Pyszne i proste w przygotowaniu ciasto drożdżowe z rabarbarem i kruszonką naj...
Odsłon: 7984
Składniki
Pomidory umyj, wytrzyj, pokrój w kostkę. Cebule i czosnek obierz, potnij w plasterki. Na patelni rozgrzej olej. Włóż pokrojone pomidory, cebulę i czosnek. Warzywa smaż ok. 3 minut. Pod koniec posyp solą i pieprzem. Natkę pietruszki opłucz, osusz, trochę odłóż do dekoracji, pozostałe listki oderwij od gałązek i posiekaj je. Masło wymieszaj z natką oraz bułką tartą. Masę przypraw do smaku solą, pieprzem oraz sokiem z cytryny. Filety z mintaja opłucz, osusz, lekko posyp solą i pieprzem. Przyprawioną rybę podziel na 4 porcje.
Podsmażone warzywa przełóż do żaroodpornego naczynia. Na tym połóż kawałeczki mintaja. Posmaruj je masą maślaną z natką. Wstaw do piekarnika rozgrzanego do temperatury 200 st. Piecz przez 8–12 minut. Gotowe danie udekoruj odłożoną natką. Podawaj z dodatkiem ryżu albo z chrupiącą bagietką.Źródło: Tina