Do góry

Przekąski Przepis na:

Mintaj w sosie porowo-śmietanowym

Przepis dnia 2012-03-02
Mintaj w sosie porowo-śmietanowym

Autor:

Przepisów i artykułów: 173 Ocena: 4125

Dodano:

Odsłon: 28601

...obiad / kolacja w 25 minut...

Składniki

  • 2 filety z mintaja
  • ciasto francuskie 1 op
  • 1 średni por
  • Natka pietruszki
  • sól,pieprz
  • 2 łyżki śmietany 18%
  • 1 łyżka masła
  • kilka łyżek wody
1-2 os. 15 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Mintaja umyć,natrzeć solą i pieprzem.Owinąć w ciasto francuskie,końcówki zagnieść widelcem i wstawić do rozgrzanego piekarnika(200) na 25 min. W tym czasie pokroić pora w półplasterki i podsmażyć na maśle.Po kilku minutach podlać wodą,dodać posiekaną natkę i dusić jeszcze chwilkę.Na koniec dodać śmietanę,doprawić solą i pieprzem.Po 25 minutach wyjąć rybę na talerz i polać sosem.

  2. SMACZNEGO

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (8)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

anulka78 31 maja 2013 Twój przepis zagościł na stałe na naszym stole:) Dziękuję

3 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

limetka 19 stycznia 2013 Wygląda pysznie...
kolacja na dziś zaplanowana ;-)))

3 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

TESA9 31 lipca 2012 Jest pyszny, ja robiłam z dorszem.. super

3 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

asiast 04 kwietnia 2012 Wypróbowałam przepis i jestem bardzo zadowolona. Świetny przepis.
Moje danie z drobnymi zmianami: http://kaczodajnia.blogspot.com /2012/04/ryba-w-ciescie-francuskim-z-sosem.html

3 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

gvlba 02 marca 2012 A ż mi ślinka poleciała.Musi byc pyszne.Dodaje do ulubionych

3 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

Kaatarinaa 01 marca 2012 Wygląda bardzo zachęcająco, muszę wypróbować:) Myślę, że z łososiem będzie równie smaczne. Ja do takich sosów preferuję jogurt naturalny typu greckiego, bo nie jest taki tłusty, a walory smakowe zostają zachowane.

3 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

megii 01 marca 2012 bardzo apetyczny przepis. Akurat jutro piątek to już wiem co będzie na obiad:)

3 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń