Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Mintaj z warzywami"
Pomysł na tę zupę to wynik sporej ilości mięsa i kości pozostałych z pieczone...
Odsłon: 188
Polecam.
Odsłon: 893
Świetny i prosty przepis na rogaliki. Robi się je błyskawicznie, praktycznie...
Odsłon: 192
Dzisiaj łazanki , zapewne wszyscy znacie. Można przygotować z kapusty kiszone...
Odsłon: 9301
Pomysł na tę zupę to wynik sporej ilości mięsa i kości pozostałych z pieczone...
Odsłon: 188
Polecam.
Odsłon: 893
Świetny i prosty przepis na rogaliki. Robi się je błyskawicznie, praktycznie...
Odsłon: 192
Dzisiaj łazanki , zapewne wszyscy znacie. Można przygotować z kapusty kiszone...
Odsłon: 9301
Składniki
Filety z mintaja rozmroź przez noc w lodówce. Cebulę pokrój drobno, marchewkę i cukinię zetrzyj na tarce jarzynowej.
Warzywa zeszklij na maśle lekko, lekko przypraw i wyłóż do naczynia żaroodpornego. Ułóż na nich umytą, przyprawioną i skropioną cytryną rybę.
Wstaw całość do piekarnika nagrzanego do 180°C. Potrawa powinna być gotowa po ok. 20 minutach pieczenia.
Przygotuj sos. W rondelku zagotuj śmietankę, dosyp szczyptę soli i pieprzu. Zagęść ją zasmażką przygotowaną wcześniej z reszty masła i mąki. Polej sosem przygotowane danie.Źródło: Telemax