Do góry

Dania główne Przepis na:

Mintaj zapiekany w sosie śmietanowo-koperkowym

Mintaj zapiekany w sosie śmietanowo-koperkowym

Autor:

Przepisów i artykułów: 230 Ocena: 6491

Dodano:

Odsłon: 5788

Bardzo zdrowy i lekki obiad. Mintaj w towarzystwie ziemniaczków oraz fasolki na parze.

Składniki

  • 6 płatów mrożonego mintaja
  • 200 ml śmietany 18%
  • 50 ml wody
  • 1 łyżka mąki
  • 3 łyżki koperku
  • sól, oraz pieprz
  • przyprawa do ryb
  • 1/4 cytryny
5-6 os. 30 min łatwe tanie
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. Filety z mintaja dokładnie myjemy, osuszamy i układamy w naczyniu żaroodpornym.

  2. Do garnka wlewamy śmietanę, wodę, koperek, sól, pieprz oraz łyżkę mąki całość dokładnie mieszamy i podgrzewamy.

  3. Rybę skrapiamy sokiem z cytryny, oprószamy przyprawą do ryb a następnie zalewamy przygotowanym sosem. Zapiekamy w piekarniku ok 25 min w temperaturze 180 stopni.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (1)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń