Do góry

Dania główne Przepis na:

Mintaj zapiekany z tymiankiem

Mintaj zapiekany z tymiankiem

Autor:

Przepisów i artykułów: 725 Ocena: 48427

Dodano:

Odsłon: 11711

Świeża ryba pieczona bez tłuszczu, pachnąca tymiankiem. Polecam!

Składniki

  • filety z mintaja 6 sztuk
  • papryka czerwona 1 sztuka
  • papryka żółta 1 sztuka
  • czosnek 3 ząbki
  • sól, pieprz czarny mielony
  • świeży tymianek 1/2 pęczka
3-4 os. 60 min łatwe tanie
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. Paprykę myjemy, usuwamy gniazda nasienne. Tak przygotowaną kroimy w cienkie paseczki. Czosnek obieramy, każdy ząbek przecinamy na połowę, mieszamy z papryką.
    Warzywa solimy, posypujemy pieprzem, następnie rozkładamy na blaszce (ta z wyposażenia piekarnika) wyłożonej folią aluminiową i posypujemy świeżym tymiankiem.

    Rybę płuczemy, osuszamy, solimy, oprószamy pieprzem i układamy na papryce. Na wierzch dajemy jeszcze trochę tymianku. Całość przykrywamy folią aluminiową, aby ryba nie wysuszyła się podczas pieczenia, zapiekamy 30 minut w piekarniku nagrzanym do 220 stopni.


    Smacznego.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (2)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń