Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Miodowa pieczona szynka"
Proste ciasto na oleju z rabarbarem i chrupiącą kokosową kruszonką. Zaczyna s...
Odsłon: 81
Błyskawiczny w przygotowaniu i przepyszny sos/ pasta do podjadania.
Odsłon: 35
Smaczna i delikatna zupa
Odsłon: 180
W kaparach oprócz smaku najważniejsza jest konsystencja pąku kwiatowego. Smak...
Odsłon: 239
Faszerowane udka z kapustą i pieczarkami to wyjątkowe danie, które zachwyca z...
Odsłon: 817
Proste ciasto na oleju z rabarbarem i chrupiącą kokosową kruszonką. Zaczyna s...
Odsłon: 81
Błyskawiczny w przygotowaniu i przepyszny sos/ pasta do podjadania.
Odsłon: 35
Smaczna i delikatna zupa
Odsłon: 180
W kaparach oprócz smaku najważniejsza jest konsystencja pąku kwiatowego. Smak...
Odsłon: 239
Faszerowane udka z kapustą i pieczarkami to wyjątkowe danie, które zachwyca z...
Odsłon: 817
Składniki
Przegotuj ok. 1,5 l wody. Dodaj 2-3 łyżki soli, liście laurowe, ziarna pieprzu i ziela angielskiego. Wystudź marynatę, włóż w nią szynkę. Odstaw do lodówki na 2 dni.
Wyjmij szynkę z zalewy, osusz. Czosnek zmiażdż. Wymieszaj oliwę z czosnkiem i ze szczyptą soli oraz pieprzu, nasmaruj szynkę. Piecz godzinę w temp. 180-190°C.
Sos z pieczenia zlej do miseczki, wymieszaj z miodem. Polej nim szynkę i piecz jeszcze ok. 15 min w tej samej temperaturze.Źródło: Chwila dla Ciebie