Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Miodowe miniserniczki"
Gulasz z królika w śmietanie, zapiekany pod ciastem francuskim. Można przygot...
Odsłon: 43
Pistacjowiec bez pieczenia to kwintesencja słodkiej przyjemności, która zachw...
Odsłon: 1626
Gulasz z królika w śmietanie, zapiekany pod ciastem francuskim. Można przygot...
Odsłon: 43
Pistacjowiec bez pieczenia to kwintesencja słodkiej przyjemności, która zachw...
Odsłon: 1626
Składniki
15 dag orzechów podpiecz w piekarniku a następnie usuń z nich skórki. Gdy wystygną, wraz z pokruszonymi herbatnikami zmiksuj je blenderem na piasek. Dodaj cynamon oraz roztopione masło, dokładnie wymieszaj. Połowę masy ciasteczkowo-orzechowej rozłóż na dnie foremek.
Żelatynę rozpuść w 1/3 szklanki wrzącej wody, wystudź. Schłodzoną śmietankę ubij na sztywno mikserem. Do twarogu dodaj miód, zmiksuj. Następnie dodaj ubitą śmietankę, delikatnie wymieszaj łyżką. Na koniec dodaj przestudzoną żelatynę, wymieszaj.
Połowę masy serowej przelej do foremek. Wstaw do lodówki. Gdy masa zastygnie, wierzch deseru posyp pozostałą masą ciasteczkowo-orzechową i wylej pozostałą masę serową. Wstaw do lodówki. Serniczki przełóż na talerzyki, wierzch udekoruj posiekanymi orzechami i polej miodem.
(bez czasu oczekiwania): 30 minut. Porcja: 450 kilokalorii.
Orzechy upraż na gorącej patelni. Dodaj miód i smaż około 5 min, cały czas mieszając. Gdy przestygną udekoruj serniczki.Źródło: Świat i Ludzie