Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
cos innego dla odmiany i maly eksperyment ktory wyszedl pysznie
Idealne danie na majówkę!
Odsłon: 23
Dzisiaj krupnik przygotowany na wywarze z gotowania golonki. Krupnik prosty w...
Odsłon: 537
Rozpływają się w ustach. Klasyka w wiosennym wydaniu.
Odsłon: 763
Nigdy wcześniej nie łączyłam truskawek z pomarańczą, ale pierwszy raz okazał...
Odsłon: 40
Idealne danie na majówkę!
Odsłon: 23
Dzisiaj krupnik przygotowany na wywarze z gotowania golonki. Krupnik prosty w...
Odsłon: 537
Rozpływają się w ustach. Klasyka w wiosennym wydaniu.
Odsłon: 763
Nigdy wcześniej nie łączyłam truskawek z pomarańczą, ale pierwszy raz okazał...
Odsłon: 40
Składniki
Piersi z kurczaka delikatnie smarujemy musztarda i układamy do woreczka od przyprawy do skrzydełek na przemian z cebula pokrojona w piórka.
Następnie dodajemy miodowa przyprawę. Układamy w naczyniu żaroodpornym i wkładamy do piekarnika na ok 30 minut.
Ziemniaki myjemy i gotujemy w mocno osolonej wodzie aż będą na pol miękkie.
Odcedzamy ziemniaki i gnieciemy na większe kawałki.
Przesypujemy do naczynia żaroodpornego posypujemy pietruszka, koperkiem, kawałkami masła. Jak ktoś lubi może dodać wcześniej podsmażonej cebulki.
Wkładamy do piekarnika i pieczemy ok 15-20 minut.