Do góry

Desery Przepis na:

Miodowe z jablkami

Miodowe z jablkami

Autor: sentinel

Przepisów i artykułów: 15 Ocena: 199

Dodano: 20.02.2010

Odsłon: 13894

Smaczne choc troszke pracochłonne:)

Składniki

> 6 os. > 60 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Make, cukier, sode posiekac z margaryna. Dodac jajka, miód i smietane i szybko zagniesc ciasto. Podzielic na trzy częsci i kazda upiec odzielnie na papierze do pieczenia. Warstwy ciasta sa bardzi cienkie i po upieczeniu twarde. Budyn ugotowac w dwoch sz. mleka i ostudzic. Zimny utrzec z maslem roslinnym i zpachem rumowym. jablka obrac, pokroic na male czesci i przesmazyc tak by sie rozpadaly. Do goracych dodac galaretki i juz nie gotowac. Zostawic by ostygły.

  2. Przełozenie ciasta.

  3. ciasto - przesmażone jabłka z galaretka - ciasto - krem - ciasto- troszke kremu. Mozna posytac starta czekolada.

  4. samcznego

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (3)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń