Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Idealne danie na majówkę!
Odsłon: 160
Dawno nie robiłam tej potrawy, więc postanowiłam odnowić znajomość z wołowiną...
Odsłon: 2672
Dla niektórych to pyszna przekąska, dla mnie to główny posiłek - strudel z ko...
Odsłon: 46
Potrawka z kurczaka z brokułem i papryką to prawdziwa uczta dla podniebienia...
Odsłon: 212
Nie mogę się powstrzymać, aby nie dodać historii do tej potrawy. Otóż wiele l...
Odsłon: 618
Idealne danie na majówkę!
Odsłon: 160
Dawno nie robiłam tej potrawy, więc postanowiłam odnowić znajomość z wołowiną...
Odsłon: 2672
Dla niektórych to pyszna przekąska, dla mnie to główny posiłek - strudel z ko...
Odsłon: 46
Potrawka z kurczaka z brokułem i papryką to prawdziwa uczta dla podniebienia...
Odsłon: 212
Nie mogę się powstrzymać, aby nie dodać historii do tej potrawy. Otóż wiele l...
Odsłon: 618
Składniki
Ciasto: mąkę przesiewam z sodą, przyprawami i solą. Jajka rozbijam, oddzielam białka od żółtek. Margarynę ucieram z cukrem. Dodaję po jednym żółtku, cały czas ucierając. Wlewam porcjami miód i wsypuję mąkę. Dodaję śmietanę. Białka ubijam na sztywno i dodaję do masy. Mieszam i przekładam ciasto do foremki. Piekę 60-65 minut w 170 st. C. Ostudzam i przekrawam na 3 blaty.
Przełożenie: powidła zagotowuję. Wsypuję galaretkę, mieszam. Gdy masa przestygnie, przekładam nią blaty.
Kremówkę podgrzewam, rozpuszczam w niej czekoladę, odstawiam na 3 minuty i polewam piernik. Dekoruję pomarańczą i cynamonem.