Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
piekę ten miodownik od kilku lat i zawsze się sprawdza, jest bardzo dobry
Dzisiaj krupnik przygotowany na wywarze z gotowania golonki. Krupnik prosty w...
Odsłon: 120
Polecam.
Odsłon: 187
Bardzo smaczna, soczysta wędlinka uwędzona metodą garnkową, w garnku.
Odsłon: 29
...ale pyszny.
Odsłon: 84
Schab gotowany w aromatycznym bulionie z dużą ilością warzyw to propozycja dl...
Odsłon: 660
Dzisiaj krupnik przygotowany na wywarze z gotowania golonki. Krupnik prosty w...
Odsłon: 120
Polecam.
Odsłon: 187
Bardzo smaczna, soczysta wędlinka uwędzona metodą garnkową, w garnku.
Odsłon: 29
...ale pyszny.
Odsłon: 84
Schab gotowany w aromatycznym bulionie z dużą ilością warzyw to propozycja dl...
Odsłon: 660
Składniki
Robimy ciasto-zagotować 1 szkl. cukru pudru ,12,5 dkg masła i miód, przelać do miski i chwilę mieszać aby ostygło, dodajemy 2 jajka / roztrzepane /, cukier waniliowy, 2 płaskie łyżeczki proszku do pieczenia, mąkę tortową,dodać bakalie, olejek migd. wszystko wymieszać .Dzielić ciasto np. na 4 części .Rozsmarowujemy na blaszce i pieczemy po 12-15 min.w temp.180"C.Każdy placek osobno.
Masa - gotujemy kaszkę mannę na mleku i studzimy.Kostkę masła lub marg. ucieramy z 1 szkl.cukru pudru, dodajemy ostudzoną kaszkę mannę, uprażone i zmielone orzechy i pokrojone śliwki, olejek migd.
Na pierwszy placek kładziemy masę / dodać dżem jeżynowy do masy / , placek , znów masa, placek i masa / dodać do niej rodzynki / i ostatni placek.Rozpuszczamy czekoladę / miskę kładziemy na garnek z wrzącą wodą / i dodajemy na koniec 1 łyżeczkę masła.Smarujemy placek . Posypujemy orzechami, migdałami .Smacznego!!!