Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Miodownik palce lizać"
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszne faszerowane roladki ze schabu, po...
Odsłon: 6319
Do znanego na focaccię ciasta dodałam koncentrat pomidorowy. Dzięki niemu cia...
Odsłon: 134
Przepis na pyszną oraz aromatyczną babkę cytrynową, która w moim domu sprawdz...
Odsłon: 768
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszne faszerowane roladki ze schabu, po...
Odsłon: 6319
Do znanego na focaccię ciasta dodałam koncentrat pomidorowy. Dzięki niemu cia...
Odsłon: 134
Przepis na pyszną oraz aromatyczną babkę cytrynową, która w moim domu sprawdz...
Odsłon: 768
Składniki
Masło rozpuścić w rondlu, dodać cukier. Gdy się rozpuści, dodać miód i przyprawę do pierników. Zdjąć z ognia, dodać sodę, mleko i roztrzepane jajka, energicznie wymieszać.
Masa powinna się spienić. Porcjami dosypywać przesianą przez sito mąkę i proszek do pieczenia, mieszać, aż będzie gładka.
Ciasto wylać do formy posmarowanej masłem i wysypanej bułką tartą. Piec ok. 45 minut w temp. 170°C. Gdy ciasto będzie upieczone, wystudzić i polukrować.
Cukier puder utrzeć z sokiem i 2 łyżkami gorącej wody na gładki i lśniący lukier. Szybko wylać na ciasto, nim zastygnie. Udekorować migdałami.
ok. 65 minutŹródło: Twoje Imperium