Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Miodownik śmietankowy"
Nie mogę się powstrzymać, aby nie dodać historii do tej potrawy. Otóż wiele l...
Odsłon: 121
Te super delikatne i lekkie deserki waniliowo-malinowe sprawdzą się nie tylko...
Odsłon: 585
Nie mogę się powstrzymać, aby nie dodać historii do tej potrawy. Otóż wiele l...
Odsłon: 121
Te super delikatne i lekkie deserki waniliowo-malinowe sprawdzą się nie tylko...
Odsłon: 585
Składniki
Wymieszaj ciasta i zagnieć. Podziel na 4 części. Każdą cienko rozwałkuj, kilkakrotnie nakłuj widelcem i oddzielnie upiecz (15 min w 180°C).
Krem: żelatynę rozpuść we 1/2 szklanki wrzątku, ostudź. Kremówkę ubij z cukrem. Do puszystej masy dodaj zimną żelatynę. Kremem przełóż zimne placki. Odstaw, aby ciasto dobrze stężało.
Dekoracja: żelatynę rozpuść w 1/3 szklanki wrzątku, ostudź. Kremówkę ubij z cukrem pudrem, wymieszaj z żelatyną. Kremem polej wierzch ciasta tak, aby utworzyły się białe sople po bokach. Wstaw do lodówki, aby krem stężał.
Rozpuść białą czekoladę. Kiedy zastygnie, uformuj dekoracyjne ruloniki. Rozłóż na cieście, posyp perełkami.
<strong>Jadwiga Kwiek z Faściszowej</strong>Źródło: Takie jest życie