Do góry

Desery Przepis na:

Miseczki z czekolady z bitą śmietaną

Miseczki z czekolady z bitą śmietaną

Autor:

Przepisów i artykułów: 164 Ocena: 372

Dodano:

Odsłon: 119

bomba kaloryczna- ale pyszna :-)

Składniki

  • czekolada deserowa - 100 g
  • czekolada mleczna - 100 g
  • śmietanka kremówka -250 ml
  • cukier puder- 3 łyżki
  • mleko - 4 -5 łyżek
5-6 os. > 60 min łatwe przystępne

Przygotowanie

  1. czekoladę rozpuścić w kąpieli wodnej z dodatkiem mleka, gdy już będzie gładka i płynna wysmarować nią foremki silikonowe na babeczki , reszta która pozostanie można użyć do innych foremek, schłodzić w lodówce, Gdy czekolada zastygnie w foremkach, delikatnie je wyjąć, śmietankę ubić na sztywno z cukrem pudrem . Śmietanę przełożyć do rękawa cukierniczego i wycisnąć do miseczek czekoladowych i ozdobić dowolnie....

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń