Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Miseczki z kuskusem"
Uwielbiam chleb tygrysi, czasem zwany żyrafim ze względu na charakterystyczną...
Odsłon: 211
Nadeszła pora na kalafiora! Przyszła wiosna a wraz z nią wiele sezonowych war...
Odsłon: 45
Kilka składników i gotowe.... Dodatek czosnku niedźwiedziego sprawia, że smak...
Odsłon: 3302
Uwielbiam chleb tygrysi, czasem zwany żyrafim ze względu na charakterystyczną...
Odsłon: 211
Nadeszła pora na kalafiora! Przyszła wiosna a wraz z nią wiele sezonowych war...
Odsłon: 45
Kilka składników i gotowe.... Dodatek czosnku niedźwiedziego sprawia, że smak...
Odsłon: 3302
Składniki
Cukinie umyj, osusz, zetnij wierzchy. Ostożnie łyżką wydrąż środki. Łupinki oraz odcięte wierzchy ułóż na blasze posmarowanej olejem. Wstaw do piekarnika rozgrzanego do temperatury 150 st. Piecz przez 20 minut. W tym czasie bulion zagotuj. Zalej nim kuskus. Odstaw na bok, by kaszka spęczniała.
Cebule obierz, grubo posiekaj, oliwki pokrój na połówki, a ser pokrusz. Miętę opłucz, osusz, odłóż trochę do dekoracji, resztę posiekaj. Spęczniałą kaszkę przemieszaj. Dodaj cebulę, oliwki, fetę oraz miętę. Przypraw solą, pieprzem i mieszanką przypraw do dań arabskich. Farsz nałóż do upieczonych łupinek, przykryj wierzchami. Udekoruj resztą mięty.Źródło: Tina