Przekąski Przepis na:
Miseczki z mortadeli

Przepisów i artykułów: 9 Ocena: 438
Dodano: 10.03.2008
Odsłon: 2355
Składniki
- mortadela (zwyczajna), 1 kg
- ser żółty
- szczypiorek
- pieczarki, 5 szt
- ogórki kiszone, 2 szt
- jajka, 6
- sól, pieprz do smaku
5-6 os. | 30 min | średnie | przystępne |
Przygotowanie
-
Mortadelę (zwyczajną) kupić we flaku. Pokroić w plastry razem z flakiem o grubości ok 0,5 cm. Każdy plasterek podsmażyć razem z flakiem aż pozwija się wokoło i utworzy kształt miseczki, łódeczki. Po usmażeniu flak pozdejmować ze wszystkich plasterków. Pieczarki usmażyć z jajkami i szczypiorkiem oraz przyprawami. Na każdą miseczkę z mortadeli nałożyć jajecznicę, troszkę ogórka kiszonego pokrojonego w kostkę. Wszystko posypać żółtym startym serem i zapiec jeszcze gotowe łódeczki przez chwilę w mikrofalówce.
Komentarze do przepisu (1)

asia25 17 marca 2008Zgłoś do usunięcia
Na pewno wypruboję,wygląda pysznie na sam widok chce się jeść.0 Kto głosował? | Odpowiedz