Do góry

Przekąski Przepis na:

Misz masz z cukinią i fasolką szparagową

Misz masz z cukinią i fasolką szparagową

Autor:

Przepisów i artykułów: 226 Ocena: 1405

Dodano:

Odsłon: 259

Danie coś ala leczo, tylko z dodatkiem fasolki szparagowej, polecam na kolację.

Składniki

  • ½ kg fasolki szparagowej
  • ½ kg kiełbasy np. podwawelskiej
  • Cukinia
  • 1 słoik papryki konserwowej
  • Koncentrat pomidorowy
  • Sól
  • Papryka ostra
  • 1 łyżka mąki pszennej
3-4 os. 30 min łatwe przystępne

Przygotowanie

  1. 1. Obcinamy końcówki z fasolki i kroimy na mniejsze kawałki, następnie gotujemy w osolonej wodzie.

  2. 2. Po ugotowaniu odlewamy i przekładamy do większego garnka.

  3. 3. Paprykę kroimy w cienkie paseczki. Przekładamy do garnka.

  4. 4. Cukinie obieramy i kroimy w kostkę, przekładamy do garnka.

  5. 5. Kiełbasę natomiast kroimy w kostkę lub półplasterki, prużymy na rozgrzanym oleju, również przekładamy do garnka.

  6. 6. Zalewamy woda, doprawiamy paprykę , ewentualnie jak potrzeba solą i gotujemy 20 minut.

  7. 7. Na koniec dodajemy koncentrat pomidorowy.

  8. 8. Mąkę rozrabiamy z odrobiną zimnej wody i hartujemy leczo, chwile gotujemy

  9. 9. Danie gotowe.
    10. Smacznego

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (3)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

Nevermore 10 lipca Fasolki i cukinii ci u nas dostatek, więc trzeba będzie zrobić taki misz-masz, bo smakowicie się zapowiada :D Odpowiedzi: 2 ▼

0 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń