Do góry

Przekąski Przepis na:

Miszmasz

Miszmasz

Autor:

Przepisów i artykułów: 18 Ocena: 290

Dodano:

Odsłon: 16779

Przygotowuje się bardzo szybko, a jeszcze szybciej znika z talerza.

Składniki

3-4 os. 30 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Filety kroimi w kosteczkę ,solimy i kładziemy na rozgrzany olej. Posypujemy papryką słodką ( 2 łyżk i) , dusimy na małym ogniu.

  2. Kaszę gotujemy w osolonej wodzie.

  3. Paprykę obieramy ze skórki i kroimi w paseczki. Kładziemy na rozgrzany olej,Smażymy az zmięknie.

  4. Pieczarki kroimi w cienkie plasterki i też wrzucamy na patelnię , aby się przysmażyły.

  5. Następnie do miski wrzucamy kaszę , filety podsmażone z kurczaka z tym tłuszczykiem w którym się smażyły,papryki,pieczarki.Solimy odrobinę i pieprzymy.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń