Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Miszmasz z makaronem"
Jest to ciasto które robię dla ok. 10-12 osób. Niezastąpione na urodziny, imi...
Odsłon: 102
Uwielbiam chleb tygrysi, czasem zwany żyrafim ze względu na charakterystyczną...
Odsłon: 239
Nadeszła pora na kalafiora! Przyszła wiosna a wraz z nią wiele sezonowych war...
Odsłon: 87
Kilka składników i gotowe.... Dodatek czosnku niedźwiedziego sprawia, że smak...
Odsłon: 3324
Jest to ciasto które robię dla ok. 10-12 osób. Niezastąpione na urodziny, imi...
Odsłon: 102
Uwielbiam chleb tygrysi, czasem zwany żyrafim ze względu na charakterystyczną...
Odsłon: 239
Nadeszła pora na kalafiora! Przyszła wiosna a wraz z nią wiele sezonowych war...
Odsłon: 87
Kilka składników i gotowe.... Dodatek czosnku niedźwiedziego sprawia, że smak...
Odsłon: 3324
Składniki
Fasolę namocz i ugotuj w osolonej wodzie w dużym garnku. Dodaj więcej wody i dorzuć makaron oraz mrożone warzywa. Ugotuj razem (jeśli używasz fasoli w puszce, ugotuj najpierw mrożone warzywa, a później dołóż makaron i gotuj do miękkości; możesz też już ugotowany makaron dodać na samym końcu).
Na rozgrzanym oleju zeszklij posiekaną cebulę, dodaj pokrojoną kiełbasę, przesmaż razem. Dołóż do garnka wraz z pokrojonymi pomidorami i papryką (ew. także chili, usuwając pesteczki). Duś razem, delikatnie mieszając, aż surowe warzywa zmiękną. Dopraw do smaku i podaj.Źródło: Świat kobiety