Do góry

Desery Przepis na:

Mix świeżych warzyw

Mix świeżych warzyw

Autor:

Przepisów i artykułów: 592 Ocena: 5015

Dodano:

Odsłon: 6

Wypróbowany przepis na "Mix świeżych warzyw"

Składniki

  • miks sałat z roszponką
  • pół czerwonej papryki
  • 20 dag pomidorków
  • mozzarella
  • cebula czerwona
  • pół ogórka; Sos: po łyżce oleju z pestek moreli i octu winnego
  • cukier
  • pieprz
  • sól
3-4 os. 60 min łatwe przystępne

Przygotowanie

  1. Mieszankę sałat wsyp do miski. Dodaj pokrojoną paprykę, cebulę i mozzarellę.

  2. Pomidorki cherry umyj, podziel na połówki. Dorzuć do sałatki, wymieszaj.

  3. Ocet winny utrzyj z olejem z pestek moreli. Dopraw cukrem, szczyptą soli oraz grubo mielonym pieprzem.

  4. Odstaw sos na godzinę do lodówki, po czym polej nim warzywa z mozzarellą.

  5. 20 min., stopień trudności: łatwe, kalorie: 170

    Źródło: Super TV

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń