Do góry

Dodatki Przepis na:

Mizeria z rzodkiewek i ogórka

Mizeria z rzodkiewek i ogórka

Autor:

Przepisów i artykułów: 96 Ocena: 574

Dodano:

Odsłon: 2898

W moim domu jeden z obowiązkowych wiosennych dodatków obiadowych.

Składniki

  • 1 pęczek rzodkiewek
  • 1 ogórek szklarniowy
  • 1/2 pęczka szczypiorku
  • 3-4 łyżki jogurtu greckiego
  • sól i pieprz do smaku
3-4 os. 15 min łatwe tanie

Przygotowanie

  1. Rzodkiewki myjemy i kroimy w plasterki, ogórka obieramy i również kroimy w plasterki, oprószamy delikatnie solą, mieszamy i odstawiamy na 5 minut.

    Po tym czasie z warzyw odlewamy utworzoną wodę, dodajemy posiekany szczypiorek i jogurt grecki. Mieszamy i doprawiamy do smaku.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (1)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń