Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Delikatne mięso z królika, wzbogacone smakiem śmietanowego sosu. Pyszna danie...
Odsłon: 24
To pożywny i aromatyczny gulasz z papryką i pieczarkami. Nie może się nie uda...
Odsłon: 38
To tradycyjny polski sernik pieczony, składający się z masy serowej oraz dwóc...
Odsłon: 65
Prosty sernik do popołudniowej kawy , przygotowany na spodzie z biszkoptów po...
Odsłon: 10507
Kulki orzechowe, które przyrządza się błyskawicznie. W smaku przypominają Fer...
Odsłon: 90
Delikatne mięso z królika, wzbogacone smakiem śmietanowego sosu. Pyszna danie...
Odsłon: 24
To pożywny i aromatyczny gulasz z papryką i pieczarkami. Nie może się nie uda...
Odsłon: 38
To tradycyjny polski sernik pieczony, składający się z masy serowej oraz dwóc...
Odsłon: 65
Prosty sernik do popołudniowej kawy , przygotowany na spodzie z biszkoptów po...
Odsłon: 10507
Kulki orzechowe, które przyrządza się błyskawicznie. W smaku przypominają Fer...
Odsłon: 90
Składniki
Jajka rozbić, białka oddzielić od żółtek i ubić z 1 szkl. cukru na sztywną pianę. Następnie, stale mieszając, stopniowo dodawać żółtka oraz mąkę przesianą z budyniami i proszkiem do pieczenia. Ciasto przelać do wyścielonej pergaminem tortownicy, po czym wstawić do piekarnika i piec 30 min. w temp. 180 stopni (sprawdzać patyczkiem suchość ciasta). Gotowy biszkopt ostudzić i przekroić na trzy równe części (placki). Galaretki cytrynowe rozpuścić w 1 i 1/2 szklanki wody. Ostudzić. Kremówkę utrzeć z cukrem pudrem oraz cukrem wanilinowym. Następnie, cały czas miksując, dodawać galaretki oraz serek. Biszkopty przełożyć gotowym kremem. Polewy przygotować według przepisu i ozdobić nimi wierzch wypieku.