Do góry

Napoje Przepis na:

Mleczne, ogniste malibu

Mleczne, ogniste malibu

Autor:

Przepisów i artykułów: 10 Ocena: 139

Dodano:

Odsłon: 7743

Proste, pyszne, tanie i mocne....

Składniki

> 6 os. 15 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Po dużego słoika wsypujemy wiórki i zalewamy spirytusem. Zakręcamy, odstawiamy na 5 dni.

  2. Przedzedzamy przez gazę do jakiejś szklanki. (Wiórki radzę wyrzucić, bo są okrutnie mocne )

  3. Do butli litrowej wlewamy oba mleka skondensowane i spirytus. ( W tej kolejności- jeśli dodamy mleka do spirytusu powstaną gluty.... białko się scina) Podawać mocno schłodzone. Idealne na damskie nasiadówki. Niestety z niewiadomych przyczyn nie udało mi się dołączyć zdjęcia mimo 4 prób...

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (3)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

jagodasi 04 grudnia 2010 namoczonych wiórek kokosowych sie nie wyrzuca....
nalezy ukrecic z maslem krem do ciasta ,,,,, i
mamy podwojna uzasadniona przyjemnosc
ciasto i alkohol do ciasta

0 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

beata1984 14 maja 2010 napewno pycha, zaraz zalewam te wiórki, szkoda tylko że tak długo trzeba czekac, ale napewno efekt koncowy - niebo

0 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

szozda1975 08 maja 2010 Dzięki w imieniu dzieciątka, ono jeszcze nie próbowało- z biustu już nie jada :) Ale na serio jak lubisz kokosowe alkohole, gęste i mleczne to w tym się zakochasz! Nie próbowałam robić z nim drinków, bo jak przywiozłam butelczynę do mojej mamy, siostry i koleżanek to zniknęło i nie zdążyłam. Ale rozcieńczone mlekiem i lodem też może smakować dobrze...

0 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń