Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Idealne danie na majówkę!
Odsłon: 23
Dzisiaj krupnik przygotowany na wywarze z gotowania golonki. Krupnik prosty w...
Odsłon: 536
Rozpływają się w ustach. Klasyka w wiosennym wydaniu.
Odsłon: 760
Nigdy wcześniej nie łączyłam truskawek z pomarańczą, ale pierwszy raz okazał...
Odsłon: 40
Idealne danie na majówkę!
Odsłon: 23
Dzisiaj krupnik przygotowany na wywarze z gotowania golonki. Krupnik prosty w...
Odsłon: 536
Rozpływają się w ustach. Klasyka w wiosennym wydaniu.
Odsłon: 760
Nigdy wcześniej nie łączyłam truskawek z pomarańczą, ale pierwszy raz okazał...
Odsłon: 40
Składniki
Syrop: Wsyp cukier do 80 ml wody i podgrzej, aby się rozpuścił. Gotuj dalej (nie mieszaj), aż powstanie karmel (4 minuty). Zdejmij z ognia, ostrożnie dodaj 400 ml wody i posiekaną czekoladę (zostaw trochę do dekoracji). Zamieszaj, ostudź i wstaw do lodówki.
Rozlej 1/4 syropu do 4 schłodzonych szklanek i wstaw na chwilę do lodówki. 3 Zmiksuj mleko z 2/3 lodów i resztą syropu. Przelej shake do szklanek z syropem. Na wierzchu wyłóż resztę lodów i czekolady.Źródło: Olivia