Do góry

Przekąski Przepis na:

młoda kapusta

młoda kapusta

Autor:

Przepisów i artykułów: 151 Ocena: 3783

Dodano:

Odsłon: 14699

pasuje do obiadu, pyszna!!!

Składniki

  • główka młodej kapusty
  • 1 duża cebula
  • 10 dag margaryny
  • przecier pomidorowy 2 łyżeczki
  • śmietana 2 łyżki (30%)
  • wegeta, pieprz, sól
  • mąka
  • woda
1-2 os. 60 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. kapustę pokroić drobno, lekko posolić i odstawić na 15 minut, w tym czasie usmarzyć drobno pokrojoną cebulkę na margarynie, wydusić kapustę wrzucić do cebulki wlać szklankę wody i dusić na małym ogniu do miekkości , potem dodać przecier pomidorowy i śmietanę, łyżkę mąki rozmieszać z odrobiną wody wlać do kapusty, doprawić przyprawami i zagotować , dodać pokrojony koperek.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (2)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń