Do góry

Przekąski Przepis na:

Młoda kapusta

Młoda kapusta

Autor:

Przepisów i artykułów: 236 Ocena: 6157

Dodano:

Odsłon: 99998

Delikatne i pyszne

Składniki

> 6 os. 30 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Młodą kapustę posztakowałam, wrzuciłam do garnka i zalałam wodą do 1/4 objętości kapusty. Delikatnie osoliłam. Pokroiłam szczypiorek (gruby; w moich stronach zwany bączkami) i koperek - dodałam je, kiedy kapusta była niemal cała w wodzie. Gotowałam, aż kapusta była miękka. W międzyczasie zrobiłam zasmażkę: rozpuściłam masło i podsmażyłam na nim delikatnie (!) mąkę. Dodałam zasmażkę do kapusty. Gotowe - można pałaszować!

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (7)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

anetta73 04 września 2012 pychotka!!! robie tak samo,zawsze smakuje wysmienicie ;)

19 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

basia1203 08 czerwca 2011 Własnie gotuję i tak myślałam ,że o czymś zapomniałam lecę robić zasmażkę :D

18 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

jagienkaaa 01 czerwca 2011 mmmm....
W niemczech jest rodzaj kapusty calorocznej-taka w szpic zreszta nazwe taka tu dostala i przypomina bardzo smakiem te mlodziutka i pyszna!
Twoj przepis rewelacja,robilam inaczej,ale tym chetniej skorzystam z takiego przepisu!

19 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

barbara1 23 maja 2011 ja kapustę młodą gotuję w bardzo małej ilości wody tak żeby się tylko dobrze sparzyła,resztę wody odlewam ,dodaję ocet ,cukier i 2-3 łyżki gęstej śmietany no i oczywiście dużo zielonego,świeżego koperku ,gotuję oczywiście z solą,zielem angielskim i liściem laurowym pycha

7 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

basga 21 maja 2011 Ja dodaję jeszcze śmietanę,cukier i ocet.

0 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

babciaaneczka 21 maja 2011 Robię młodą kapustę prawie identycznie, tylko pod koniec duszenia dodaję odrobinę soku z cytryny.

12 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

madziak 20 maja 2011 Robię identyczną kapustkę - przepyszna :) 5 za przepis...

19 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń