Do góry

Dania główne Przepis na:

Młoda kapusta

Młoda kapusta

Autor:

Przepisów i artykułów: 6 Ocena: 6

Dodano:

Odsłon: 5302

Szybkie wiosenne danie, bardzo proste i smaczne.

Składniki

  • młoda kapusta, 2 małe główki
  • marchewka, 1 duża
  • pęczek kopru, 2 szt.
  • kiełbasa wedle uznania, ok 0,5 kg
  • liść laurowy, ziele angielskie, .
  • sół pieprz, ,
  • koncentrat pomidorowymały słoiczek
> 6 os. 15 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Myjemy i szatkujemy kapustę, grubość według uznania, ja lubię nie za cienko. Wrzucamy do ok 0,5 l wody z solą i gotujemy.

  2. Marchew obieramy, kroimy w talarki lub połówki talarków, tak samo postępujemy z kiełbasą. Dodajemy do kapusty. Drobno siekamy koper i dodajemy razem z przyprawami do kapusty. Na koniec dodajemy koncentrat

  3. Gotujemy na małym ogniu ok 40 min. Podajemy według uznania, ja najchętniej z młodymi ziemniakami.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń