Do góry

Dania główne Przepis na:

Młoda kapusta cioci Weroniki

Młoda kapusta cioci Weroniki

Autor:

Przepisów i artykułów: 11 Ocena: 168

Dodano:

Odsłon: 6984

Jak eksperymenty to eksperymenty :)) Smaczne,łatwe,szybkie i .....już

Składniki

  • młoda kapusta, 1 lub 2 główki
  • młoda marchewka, 2 sztuki
  • młoda cebula, 2 sztuki
  • bąki (hihi) z młodej cebuli
  • koperek, pół pęczku
  • sól, kucharek
  • ziemniaki starte na małych oczkach, 2 sztuki
  • ocet lub cytryna, 1 łyżka
  • śmietana, 2 łyżki
  • masło, 1 łyżka
  • jeszcze dodaję kiełbaskę, wcześniej ugotowaną osobno i pokrojoną
5-6 os. 60 min łatwe tanie

Przygotowanie

  1. poszatkować kapustę, zagotować wodę i wtedy wrzucić kapustę, chwilkę pogotować i odlać wodę

  2. do kapusty w garnku wsypać pokrojoną marchewkę, pokrojoną cebulę wraz z pokrojonymi bąkami z cebuli i koperek(tez :) pokrojony)

  3. zalać to wszystko wrzątkiem tak by przykrył wszystkie składniki, dodać kucharka,posolić, gotować do miękkości marchewki

  4. potem dodać starte ziemniaki, które zagęszczą potrawę, łyżkę octy lub sok z cytryny,pogotować, wyłączyć i dodać śmietanę

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (2)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

Jagoda50 02 czerwca 2012 nie jadłam tak przygotowanej kapusty ale zdjęcie zaprasza ,więc sprawdzę jak smakuje.

17 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

babciaaneczka 02 czerwca 2012 Jeszcze jeden ciekawy sposób na młodą kapustę. Do wypróbowania, pozdrawiam.

17 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń