Do góry

Dania główne Przepis na:

MŁODA KAPUSTA DUSZONA

MŁODA KAPUSTA DUSZONA

Autor:

Przepisów i artykułów: 255 Ocena: 17862

Dodano:

Odsłon: 13598

Wspaniała nowalijka.

Składniki

  • poszatkowana główka młodej kapusty, 1
  • młoda marchew, seler starkowane
  • pieprz ziarnisty, ziele angielskie, liśc laurowy, sól
  • nóżki wieprzowe lub kolanka, 2
  • młoda cebulka poszatkowana, 1
  • masło i mąka pszenna, po 2 łyżki
  • czerstwy chleb rozdrobniony, 2 kromki
  • koncentrat pomidorowy, 2 łyżki
  • grzybki suszone, 2
  • śliwki świeże bez pestek, 3
  • kiełbasa zwyczajna pokrojona w półplastry, 2-3 pętka
  • kminek, imbir, curry, papryka słodka, do smaku
  • sos PIRI-PIRI, maggi, tarta gałka muszkatałowa
  • młody koperek
> 6 os. > 60 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Z nóżek, warzyw, pieprzu, soli, ziela i liścia laurowego ugotowac wywar. Wyjąc mięso.

  2. Dodac do wywaru poszatkowaną kapustę. Masło rozpuścic, podsmażyc cebulkę, zaprawic mąką, dodac do kapusty wraz z resztą składników i dusic do miękkości. Im dłużej, tym lepiej.

  3. Podawac z młodymi ziemniaczkami, kopytkami, czeskimi knedliczkami lub pieczywem. Smacznego.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (1)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

polkangaroo 06 czerwca 2010 Jutro będzie na stole. Tak długo na nią czekałem.

20 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń