Do góry

Dania główne Przepis na:

Młoda kapusta inaczej

Młoda kapusta inaczej

Autor:

Przepisów i artykułów: 2 Ocena: 5

Dodano:

Odsłon: 4251

Młoda kapusta podana w inny sposób - naprawdę bardzo smaczna.

Składniki

3-4 os. > 60 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Kości ze schabu gotować w małej ilości wody aż mięso samo będzie odchodziło.

  2. Po ugotowaniu wyjąć kości do ostygnięcia. Kapustę posiekać i ugotować w wywarze z kości schabowych - nie przykrywać garnka pokrywką. Wywar powinien odparować podczas gotowania.

  3. Po ugotowaniu kapusty jeżeli jest za duża ilość wywaru odlać go.

  4. Boczek pokroić w drobną kostkę. Stopić na patelni. Dodać mąkę i zrobić zasmażkę lekko przyrumienioną. Dodać do kapysty.

  5. Koperek i natkę pietruszki dokładnie wypłukać, drobno posiekać i dodać do kapusty. Doprawić przyprawami. Dobrze wymieszać.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (1)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń