Do góry

Przetwory Przepis na:

Młoda kapusta kiszona w wodzie po ogórkach-genialna!!

Młoda kapusta kiszona w wodzie po ogórkach-genialna!!

Autor: KreatywnaKasia

Przepisów i artykułów: 253 Ocena: 5342

Dodano: 21.06.2018

Odsłon: 542

Coś dla wielbicieli kiszonek-idealna przekąska i do tego pełna zdrowia,tania i łatwa do przygotowania.Teraz kiedy robimy sporo ogórków małosolnych i zostaje nam po nich woda z kiszenia ta kapusta to idealny sposób na jej wykorzystanie ,jest krucha chrupiąca i pyszna-polecam gorąco

Składniki

  • pół główki młodej kapusty
  • ok 1 l wody po ogórkach małosolnych lub kiszonych
3-4 os. 15 min łatwe tanie

Przygotowanie

  1. kapustę pokroić na kawałki(nie szatkować!!)
    poukładać w słoiku i zalać wodą w ogórków,tak żeby nie kapusta wystawała ponad wodę,zakręcić i odstawić w temperaturze pokojowej na 3-4 dni,po tym czasie można już wcinać i przechowywać w lodówce
    Smacznego!!

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (1)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

ErJot 21 czerwca Fajny i praktyczny pomysł wart wypróbowania:)

3 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń