Do góry

Dania główne Przepis na:

Młoda kapusta na gęsto, z kiełbasą i boczkiem.

Młoda kapusta na gęsto, z kiełbasą i boczkiem.

Autor:

Przepisów i artykułów: 1067 Ocena: 11231

Dodano:

Odsłon: 649

Bigos z młodej kapusty z dodatkiem kiełbasy i wędzonego boczku. Możemy bigos podać z pieczywem lub ziemniakami. Polecam.

Składniki

  • młoda kapusta 2 kg
  • wędzony boczek 30 dag
  • kiełbasa śląska 40 dag
  • pomidory krojone bez skórki 30 dag
  • pasta rosołowa 2 łyżki
  • Sól
  • Pieprz ziołowy
  • liść laurowy 2 szt.
  • ziele angielskie 6 szt.
> 6 os. > 60 min łatwe tanie

Przygotowanie

  1. Pokrojoną kapustę wkładamy do garnka, dodajemy pastę rosołową liście laurowe, ziele angielskie, pokrojoną w kostkę kiełbasę i boczek, zalewamy 3 szklankami wody i gotujemy do miękkości kapusty.

  2. Podczas gotowania kilkakrotnie mieszamy, doprawiamy do smaku solą i pieprzem. Jeżeli kapusta będzie miękka dodajemy pomidory, gotujemy kilka minut. Ugotowaną kapustę możemy podać z chlebem lub ugotowanymi młodymi ziemniakami posypanymi koprem.

    Smacznego!!!

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń