Do góry

Dodatki Przepis na:

Młoda kapusta z boczkiem i cebulką

Młoda kapusta z boczkiem i cebulką

Autor:

Przepisów i artykułów: 153 Ocena: 4011

Dodano:

Odsłon: 32964

O tym, że taka kapustka jest pysznym dodatkiem do obiadu nie muszę nikogo przekonywać:) Przedstawiam więc moją wersję, prostą oraz szybką w wykonaniu i bez zasmażki, polecam:)

Składniki

  • 1 młoda biała kapusta
  • gorąca woda
  • 250 g wędzonego boczku
  • 1 duża cebula
  • świeżo mielony pieprz
  • vegeta
5-6 os. 30 min łatwe tanie
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. Kapustę myjemy, kroimy na ćwiartki i siekamy. Przekładamy do garnka, zalewamy gorącą wodą, na tyle aby pokryć kapustę. Gotujemy krótko do miękkości.

  2. W tym czasie boczek i cebulę kroimy w kostkę. Na rozgrzaną patelnię wrzucamy boczek i smażymy go na rumiano, często mieszając. Pod koniec dodajemy również cebulę i razem przesmażamy jeszcze ok. 5 minut.

  3. Miękką kapustę odcedzamy, dodajemy boczek z cebulką. Doprawiamy do smaku świeżo mielonym pieprzem i vegetą.
    Smacznego:)

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (7)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

aisuri 13 czerwca 2014 http://www.garnek.pl/irusia/21089779/karczek-w-sosie-cebulowym-mloda

0 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

aisuri 13 czerwca 2014 MŁODA KAPUSTA

Poszatkowaną kapustę wrzucic do wrzącej wody i gotować około 10 min nastepnie odlać wodę doadć do kapusty duzą czubata łyzke masła, 1 dużego pokrojonego pomidora bez skórki , 1 łyżkę cukru, 1 kostke rosołowa, pieprz ,1 łyżkę koperku Wszystko dusic do miekkości na koniec jak jest woda to oprószyć mąka i wymieszac ,nie trzaba zadnego octu bo pomidor daje kwasowośc To takie proporcje na 1 kapuskę taka jak teraz sa w sprzedazy Jest badzo delikatna

5 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

Futka 12 czerwca 2014 Uwielbiam taką kapustkę. Twoja cudnie się prezentuje :) Odpowiedzi: 1 ▼

11 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

GREGORHSPEED 12 czerwca 2014 Full wypas! Kocham kapustkę ,a do tego mega dużo koperku. Pozdrówka ;) Odpowiedzi: 1 ▼

14 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń