Do góry

Dania główne Przepis na:

młoda kapusta z kiełbasą

młoda kapusta z kiełbasą

Autor: Pieprzyczfantazja

Przepisów i artykułów: 9 Ocena: 67

Dodano: 28.04.2018

Odsłon: 5133

Tak gotowała moja babcia, moja mama a teraz ja. Prawdziwy smak młodej kapusty w towarzystwie aromatycznego kopru :D Zapraszam :D

Składniki

  • 2 główki młodej kapusty
  • 2 laski kiełbasy np. podwawelskiej
  • koncentrat pomidorowy
  • cebula
  • 2 liście laurowe
  • 4 ziarnka ziela angielskiego
  • 3 łyżki smalcu bądź stopiona słoninka
  • duża garść kopru
  • 1-2 łyżki mąki
  • sól, pieprz
5-6 os. 60 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Kapustę umyłam i poszatkowałam.

  2. Sparzyłam chwilkę w gotującej się wodzie.

  3. Kiełbasę i cebulę pokroiłam w kosteczkę i podsmażyłam na odrobinie stopionej słoninki.

  4. Sparzoną kapustę przełożyłam do garnka z podsmażoną kiełbaską i podlałam odrobiną wody.

    Dodałam liść i ziele angielskie. Odrobinę posoliłam.

  5. Pod koniec gotowania dodałam koncentrat pomidorowy ok. 1 łyżki.

    Zrobiłam zasmażkę ze stopionej słoninki i mąki.

    Gotującą się kapustę zdjęłam z ognia i dodałam zasmażkę.

  6. Przyprawiłam solą, pieprzem i na koniec dodałam dużą garść kopru.

  7. Smacznego!

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń