Do góry

Dodatki Przepis na:

Młoda kapusta z koperkiem

Młoda kapusta z koperkiem

Autor:

Przepisów i artykułów: 201 Ocena: 2483

Dodano:

Odsłon: 2051

Nareszcie w sklepach i na ryneczkach od jakiegoś czasu można znaleźć młodą kapustę. Bardzo ją lubię, dlatego jak tylko ją zobaczyłam to nie wahałam się ani chwilę i postanowiłam ją przyrządzić. Dodatkiem do niej był oczywiście aromatyczny koperek. :)

Składniki

  • Młoda kapusta 1 szt.
  • Koperek 1 pęczek
  • Ocet 1-2 łyżki
  • Smalec 1łyżka
  • Masło 1 łyżka
3-4 os. 30 min łatwe tanie

Przygotowanie

  1. Kapustę umyć i poszatkować.

    Koperek umyć i drobno posiekać.

    W garnku rozpuścić smalec z masłem, dodać kapustę i gotować na małym ogniu do miękkości. Co jakiś czas mieszać i w razie potrzeby dolać wodę.

    Pod koniec gotowania doprawić solą i octem.


  2. Smacznego !

  3. :)

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (10)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń