Do góry

Dania główne Przepis na:

Młoda kapusta z koperkiem

Młoda kapusta z koperkiem

Autor: winogrono

Przepisów i artykułów: 14 Ocena: 155

Dodano: 05.08.2012

Odsłon: 12532

Przygotujcie dużą łyżkę do zjedzenia tej kapusty prosto z garnka... taaaaka pychota.

Składniki

5-6 os. 30 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Kapustę i cebulę posiekać, zalać wodą, dodać vegetę, liść laurowy, ziele angielskie i gotować do miękkości.

  2. Po ugotowaniu odlać wodę, wyjąć wszystkie przyprawy i doprawić solą, pieprzem, kwaskiem cytrynowym i cukrem.

  3. Przygotować zasmażkę ze słoniny i mąki. Połączyć z kapustą, dodać koperek i jeszcze chwile gotować, żeby składniki się dobrze połączyły.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń